طرز تهیه دلمه برگ مو به همراه آموزش تصویری پیچیدن دلمه
۱۳۹۹/۵/۱۵مواد لازم برای چهار نفر
برگ مو نیم کیلو
برنج چهار پیمانه
گوشت چرخ کرده 200 گرم
پیاز متوسط یک عدد
سبزی دلمه نیم کیلو (پاک کرده و خرد شده) شامل فلفلک ، پیازچه ،شوید ، نعنا ،مرزه ،ترخون ، تره
لپه باقالی سبز 100 گرم
ماست 200 گرم
خامه 50 گرم
نمک به مقدار لازم
زردچوبه "
فلفل "
روغن "
نکته: به جای خامه از سرشیر و به جای لپه باقالی سبز از لپه هم میتوان استفاده نمود.
ضمنا از شوید خشک هم می شود استفاده کرد.
دقت کنید موقع تهیه برگ مو برگ هایی را انتخاب نمایید که شکاف نداشته باشند.
برگ ها را می شوییم و در آبکش می ریزیم .
برنج و لپه را نیم پز می کنیم و پیاز را خرد کرده و سرخ می نماییم گوشت چرخ کرده را نیز تفت می دهیم .
قبل از برداشتن از روی حرارت سبزی دلمه را هم به آن می افزاییم و حدود یک دقیقه تفت می دهیم .
اکنون همه مواد را با هم مخلوط می کنیم و در برگ مو می پیچیم و به طور مرتب در قابلمه ای که کف آن را با دو ردیف برگ پوشانده ایم می چینیم
وقتی همه مواد در برگ ها پیچیده شدند یک لیوان آب و مقداری روغن مایع با هم مخلوط میکنیم وروی دلمه ها می ریزیم و روی دلمه ها را با یک یا دو ردیف برگ می پوشانیم .
حالا یک بشقاب روی دلمه ها قرار داده و روی حرارت می گذاریم و در قابلمه را می بندیم تا به جوش آید سپس حرارت را کم می کنیم تا دلمه ها پخته شوند بعد از حدود نیم ساعت می توانید بشقابی را که روی دلمه ها قرار داده بودید بردارید
و برای دم کشیدن دلمه ها از دم کنی استفاده نمایید.
حالا دلمه ها آماده میل کردن هستند.
نکته:
این دلمه ترش و خوشمزه است و نباید به آن چاشنی اضافه نمود .در صورتی که بخواهید به آن چاشنی بیفزایید نباید ماست در آن بریزید .
نحوه پیچیدن دلمه برگ مو به صورت تصویری