ساخت پنیر سنتی خوش طعم در خانه
۱۴۰۱/۸/۲۵مواد لازم برای ساخت ۷۰۰ گرم پنیر تازه
نصف استکان سرکه سفید یا یک لیوان ماست که به آن نمک اضافه شده است
۴ لیتر شیر
یک قابلمه تقریبا بزرگ
سیر له شده (اختیاری)
زیره (اختیاری)
نمک (اختیاری)
کیسه ی پارچه ای
آبکش
وزنه ی تمیز
شیر را در قابلمه بریزید و بجوشانید وقتی به نقطه ی جوش رسید قبل از ریختن سرکه یا ماست دو قاشق زیره به آن اضافه کنید
کمی هم بزنید تا زیره ها مخلوط شوند
سپس نصف استکان سرکه سفید یا ماست نمک زده شده را در شیر بریزید
مشاهده خواهید کرد که شیر میبرد
سه چهار دقیقه روی شعله ی کم هم بزنید ولی نه زیاد
سپس نمک را اضافه کنید (سه قاشق کافی است)
حال پنیر از آب شیر جدا شده است و میتوانید آن را خارج کنید
با کف گیر یا قاشق بزرگ پنیر را به کیسه انتقال دهید
کیسه را در آبکش قرار دهید و آن را فشار دهید تا آب آن خارج شود
در کیسه را بپیچانید و وزنه را روی آن قرار دهید مدتی صبر کنید تا آب پنیر خارج شود پنیر یک تکه شود
میتوانید آن را تکه تکه کنید و مصرف کنید
مقدار اضافه را میتوانید در ظرف آب نمک در یخچال نگهداری کنید