طرز تهیه ماست خانگی

۱۳۹۹/۵/۱۶

طرز تهیه ی ماست لذیذ خانگی

ماست-خانگی

اگر از شیر محلی استفاده می کنید ابتدا شیر را روی حرارت گذاشته تا به جوش آ ید نزدیک به جوش آمدن شیر با یک ملاقه آن را به هم بزنید این هم زدن باعث می شود که  پروتئین شیر ته نشین نشود و از طرفی از سر رفتن شیر جلوگیری می شود
هنگامی که شروع به جوشیدن نمود شعله را تنظیم می کنیم تا به مدت بیست دقیقه بجوشد سپس صبر می کنیم تا به دمای لازم برسد
   برای تولید ماست بایستی دما بین 50_45 درجه سانتی گراد باشد
برای تشخیص این دما می توان از دماسنج کمک گرفت در غیر این صورت می توانید از انگشت خود استفاده کنید به این ترتیب که انگشت خود را که در دمای عادی نه سرد و خیس و نه گرم میباشد در شیر فرو میکنید دما باید به حدی باشد که دست را نسوزاند  پس از اطمینان از دمای لازم شیر را در ظرفی که برای تهیه ماست در نظر گرفته ایم می ریزیم و مایه می زنیم
مایه ماست به نسبت شیری که داریم ماستی است که با قاشق صاف کرده ایم و در شیر می ریزیم به طور متوسط  در یک ظرف دو کیلویی ماست هشت قاشق غذا خوری ماست در اطراف و وسط ظرف شیر ریخته سپس با یک پارچه دور ظرف می پیچیم ویک آبکش روی ظرف گذاشته وروی ظرف را با پارچه ضخیم به طور کامل می پوشانیم
بعد از چهار ساعت ماست شما بسته شده و یا به اصطلاح عامیانه گرفته است ولی آماده مصرف نیست چون اگر در این مرحله بخواهید مصرف کنید ماست شل می شود و آب می اندازد  حالا آنرا در یخچال گذاشته و ده تا دوازده ساعت بعد مصرف نمایید
بعد از چند بار تهیه میزان گرمای لازم به طور تجربی به دست می آید
نکته
اگر از شیر پاستوریزه استفاده می کنید فقط شیر را تا حد دمای لازم گرم نمایید
اگر به ماست شیرین تر علاقه دارید هنگام مایه زدن می توانید یک قاشق شکر به آن اضافه نمایید.
 

..